RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Za učenike XI Osnovne škole iz Zovika priređena “Škola u prirodi”

Za učenike XI Osnovne škole iz Zovika juče je priređena “Škola u prirodi” u suradnji sa PD “Granaš”, LSUG “Jarebica” i djelatnicima škole.

Djeca su imala prigodu slušati predavanja o osnovama planinarstva i iskustva sa ispenjanih vrhova svjetskog velegorja koje su prezentirali Ivo Marković predsjednik PD “Granaš” i Mirko Zečević Tadić – iskusni penjač i invalid sa amputiranom potkoljenicom.

Da lovci nisu “brkati” ljudi koji pucaju na sve što se miče u prirodi, djecu je ubijedio predsjednik LSUG “Jarebica” Toma Anđelović.

On je u video prikazu pojasnio djeci na koji način članovi LSUG “Jarebice” vrše ishranu i brigu o divljači na našem području. Nakon satova o planinarenju i lovstvu, za djecu je priređen roštilj i osvježenje, a mnogi od njih su slobodno vrijeme potrošili na adrenalinskom parku i igri odbojke.

Foto: https://www.facebook.com/pd.granas

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

JU Jedanaesta osnovna škola Zovik održala humanitarnu akciju „Vrijeme ljubavi i mira“

Radio Brčko

Donirani televizori Jedanaestoj osnovnoj školi u Zoviku

Radio Brčko

Bogat program ovogodišnje manifestacije “Ljeto župe Zovik”

Radio Brčko