RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanski Parlament odobrio korištenje poslovnih prostora bez naknade

Zastupnici brčanskog Parlamenta su, najviše vremena, tokom prijepodnevnog nastavka 66. redovne sjednice, posvetili analizi i odobravanju zahtjeva nevladinih organizacija za korištenje, bez naknade, prostora za svoj rad i to onih koji su u vlasništvu Distrikta.

Ivo Filipović

„Danas smo odobrili petnaestak zahjeva različitih nevladinih organizacija koje su se blagovremeno, pismeno, obratile Vladi Distrikta, prošli proceduru i dobili podršku unutar izvršne vlasti, a evo danas i saglasnost Skupštine“, rekao je njen potpredsjednik, Ivo Filipović.

Inače, Parlement je prihvatio i Odluke o imenovanju Upravnih odbra Javnih preduzeća “Radio Brčko” i JP “Komunalno”.

Usvojene su i izmjene i dopune Odluke o usklađivanju propisa Distrikta sa Agendom puta BiH ka EU, a koja se tiče prenošenja dijela nadležnosti skupštinske Zakonodavne komisije na Odjeljenje za evropske integracije brčanske Vlade.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Naredna srijeda i četvrtak termin za redovno zasjedanje brčanskog Parlamenta

Admir Kadrić

Brčanski Parlament riješio neka višedecenijska pitanja

Admir Kadrić

Zvanično potvrđivanje članova brčanske Vlade na sjednici Skupštine distrikta u četvrtak

Admir Kadrić
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!