RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Muškarac ušao u trgovinu i ukrao novac iz kase dok je radnica bila kratko odsutna

– U oblasti kriminaliteta tokom vikenda dogodilo se jedno krivično djelo dana 01.08.2020. godine u 16.05 sati kada je Policiji Brčko distrikta prijavljeno da je nepoznata osoba iz trgovinskog objekta iskoristivši kratku odsutnost radnice iz kase otuđila izvjesnu svotu novca. Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su preduzeli sve radnje iz svoje nadležnosti i utvrdili da je novac otuđio D.G., za kojeg se postoji osnov sumnje da je počinio krivično djelo “Krađa” iz člana 280. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR

– U navedenom vremenskom periodu nije bilo zabilježenih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SAOBRAĆAJ:

– U dane vikenda evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je nastala materijalna šteta.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila iz saobraćaja isključili ukupno njih 17. Od toga tri kod kojih je utvrđeno da vozilima upravljaju pod dejstvom alkohola, sedam lica koja su vozilima upravljala prije sticanja prava na upravljanje, jedno lice koje je vozilom upravljalo u vrijeme trajanja zabrane, tri lica koja su upravljala neregistrovanim vozilima, dva lica koja su vozilima upravljala nakon isteka registracije, te jedno lice koje u vozačkoj dozvoli nije imalo naznačenu kategoriju kojoj  pripada vozilo kojim upravlja.                                                   

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Povećan platni koeficijent za 10 pozicija i 113 zaposlenika sa najnižom platom

Radio Brčko

Брчко: Обиљежен Свјетски дан борбе против трговине људима

Anđelka Đurić

Brčko: Pronađen Danko Maksimović za kojim se od juče tragalo

Radio Brčko