Brčko

Međunarodni Dan Roma obilježen i u Brčkom

Tokom cijele sedmice koja je na izmaku, pripadnici romske manjine sa područja Distrikta, obilježavaju Međunarodni dan Roma, 8. april. Danas su u zgradi „Dnevnog centra“, pored radionica za najmlađe, upriličena i druženja svih ovdašnjih Roma uz tradicionalne igre i pjesmu.

Mejra Šećić

„Veoma nam je važno da su u Distriktu Romi jako dobro prihvaćeni od drugih sugrađana iako smo manjina koja u Brčkom broji oko 2.500 pripadnika. Da imamo podršku vlasti, potvrđuje i potpisani Sporazum u kojem se čelnici Distrikta obavezuju da će intenzivirati aktivnosti na rješavanju stambenog zbrinjavanja, zdravstvene zaštite, zapošljavanja, ali i obrazovanja Roma u Brčkom, u čemu ćemo i mi preuzeti dio svoje odgovornosti“, rekla je predstavnica romske nacionalne manjine u brčanskoj Skupštini, Mejra Šećić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!