RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanska Policija provela akciju „Omega”: Oduzeti narkotici i uhapšene tri osobe

Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je u saradnji s pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona, Policijske uprave Gradačac, a po naredbama Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, dana 18. i 19.01.2022. godine proveli akciju kodnog naziva “OMEGA”.

Na ukupno šest lokacija na području Brčko distrikta BiH i opštine Gradačac izvršeni su pretresi tri lica, dva putnička motorna vozila i sedam stambenih objekata, gdje je tom prilikom pronađeno i privremeno oduzeto: više pvc paketa sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana” i bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin speed” ukupne količine 220 grama, vagu, pvc kesice za pakovanje, mobilne telefone, kao i druge predmete koji će biti korišteni u krivičnom postupku.

U okviru akcije slobode su lišena lica A.Š. rođen 1990. godine u Gradačcu, I.O. rođen 1978. u Gradačcu i A.U. rođen 1999. godine u Tuzli, svi nastanjeni u opštini Gradačac, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Navedena lica će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata Tužilaštvu Brčko distrikta BiH, na dalje krivično pravno procesuiranje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Policija BD: Zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga slobode lišeno jedno lice

Radio Brčko

Brčko: Policija oduzela motocikl od višestrukog povratnika u vršenju prekršaja i bez vozačke dozvole

Radio Brčko

Zbog duga od 54.000 KM Policija Distrikta Brčaku oduzila automobil

Radio Brčko