RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

“Merhamet” Brčko podijelio 300 novih jakni kabanica za đake pješake

Humanitarno udruženje „Merhamet“ Brčko danas je podijelilo 300 novih jakni-kabanica za đake pješake, u ruralnim i nekoliko gradskih osnovnih škola Brčko distrikta. Vrijednost humanitarnih roba pristiglih iz Atlante (SAD), čija je podjela počela danas je oko 20.000 KM.

Jakne – kabanice sa postavom podijeljene od strane “Merhameta” Brčko, namijenjene su za djecu viših razreda osnovnih škola koja duže pješače do škole, a radi se o donaciji iz Atlante (SAD) koje su u Brčko dopremljene posredstvom Humanitarne organizacije „Istina“ iz Sarajeva.

Donacija je u brčanski “Merhamet” sa sjedištem u Gornjem Rahiću dopremljena na samom kraju 2021. godine, ali pošto je tada u Brčkom bio zimski raspust, podjela je upriličena danas, na način da su donirane kabanice uručene direktorima ili predstavnicima 10-ak osnovnih škola s cijelog prostora Brčko distrikta.

U ime osnovnih škola koje su dobili jakne, zahvalili su se Adnan Kurtalić, direktor OŠ u Šatorovićima i Mirsada Karić, socijalna radnica u IX OŠ u Maoči. Predstavnici škola su kazali da imaju dosta đaka pješaka i da će im ova donacija dobro doći radi čuvanja zdravlja te djece u stanju socijalne potrebe.

Predsjednik “Merhameta” Suvad Alagić napomenuo je da se radi o donaciji od 400 novih kabanica, te o novoj i polovnoj garderobi, koja je vrijedna oko 20.000 KM i dodao da kabanice imaju svoju humanu, ali i preventivnu zaštitu zdravlja đaka pješaka. Preostalih 100 jakni u narednim danima biće podijeljeni đacima u Bijeljini i Janji.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Одржана сједница Скупштине ХУГБ “Мерхамет”

Vladimir Matijević

Humanitarno udruženje građana Bošnjaka “Merhamet” izvršilo tradicionalnu podjelu kurbanskog mesa

Mirsad Zahirović

“Merhamet” Brčko organizirao podjelu paketa humanitarnih roba za socijalno ugrožene kategorije i građane Brčko distrikta

Sandra Živković