RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanski Parlament ove godine apsolvirao 23 zakona

Brčanski Parlament tokom ove godine usvjoio je 23 zakona ili njihove izmjene i dopune. Pored toga, donesene su i 133 odluke, te razmotreno 30 informacija i izvještaja.

«Od tog broja, osam zakona je usvojeno sa osnovnim tekstom. Pet zakona je kroz skupštinsku proceduru prošlo po hitnom postupku, dok dva predložena zakona nisu usvojena. Pored toga, Skupština je u 2018. godini usvojila 133 odluke, te razmotrila i prihvatila 30 informacija i izvještaja», rekao je šef Stručne službe ovdašnjeg Parlamenta Jovo Galić.

Inače, u proceduru usvajanja prema Skupštini Distrikta već su upućeni i nacrti Zakona o udruženjima i fondacijama, zatim o advokatskoj djelatnosti, potom onaj o sukobu interesa, zatim porezu na nekretnine, prostornom planiranju, te izmjene i dopune Zakona o lovstvu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Naredne srijede redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH

Admir Kadrić

Skupština Distrikta nastavlja analizu utroška električne energije i njenog plaćanja

Admir Kadrić

Parlament prihvatio izmjene i dopune nekoliko zakona

Admir Kadrić