Brčko

Brčanski HDZ organizirao Uskršnji domjenak

Hrvatska demokratska zajednica BiH, Organizacija za Brčko distrikta, sinoć je organizirala Uskršnji domjenak u prostorijama Hrvatsko kulturnog društva “Napredak”. 

“Danas smo se okupili kako bismo u Napretkovom domu proveli vrijeme zajedno u opuštenoj atmosferi. Ovo je prigoda da kušamo i naša tradicijska jela, te izložimo pisanice, koje se tradicijski lupaju. Na ovakvim skupovima vidljiva su naša kulturno-umjetnička društva, koja dolaze s malom djecom u narodnim nošnjama i koji prezentiraju naše tradicijske igre, naša kola. Ovaj običaj želimo i dalje baštiniti jer nas kultura i tradicija drže na prostoru BiH, gdje smo bili oduvijek i gdje želimo zauvijek ostati “, rekao je dr. Anto Domić, predsjednik brčanskog HDZ-a.

Za bogatu trpezu domjenka bile su zadužene članice Zajednice žena “Kraljica Katarina Kosača” u ime koje se obratila Mara Jokić izdvojivši od tradicionalnih jela mesne delicije i jela od sira.

Uskršnji domjenak HDZ-a organiziran je osmi dan nakon katoličkog Uskrsa, dana kada se svetkuje Mali Uskrs ili Bijela nedjelja, dok se negdje zove i Mladi Uskrs.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button