RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Započelo obilježavanja 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Brčkom

U organizaciji brčanskog Udruženja građana „Stećak“ i BZK „Preporod“ Brčko, izložbom fotografija o ZAVNOBiH-u Ataha Mahića sinoć je započela manifestacija obilježavanja 75. godišnjice 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

O ozložbi je govorio akademik Galib Šljivo, uz ostalo kazavši, da Bosna i Hercegovina nije nikome poklonjena niti je kome darovana, nego je putem prvog zasijedanja  ZAVNOBIH-a u ratu, nasatala kao izraz volje svih njenih naroda i narodnosti, i da kao takva država traje i ima svoje mjesto u praksi i historiji.

Atah Mahić, autor izložbe je kazao da ova njegova najnovija postavka dokumentarne fotografije dubokim tragom svjedoči o dugotrajnosti Bosne i Hercegovine kao države. Mahićeva izložba koja će u Islahijetu Brčko ostati otvorena narednih mjesec dana sadrži 130 fotografija i dokumenata.

Za večeras je u Islahijetu predviđena promocija knjige “Drevna Bosna” i Akademija, akademika Muamera Zukorlića, poslanika Narodne skupštine Republike Srbije, koji će 25. novembra biti i gost Svečane akademije, sa početkom u 18 sati u Domu kulture Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: SDP obilježio Dan državnosti BiH

Admir Kadrić

Brčko: Amar Aljukić i Nejra Junuzović pobjednici literarnog konkursa “Zemljo moja”

Radio Brčko

Раковић: Гаврило Принцип и “Млада Босна” нису били “терористичка организација” као што их жели Запад приказати

Radio Brčko