Brčko

Brčanski parlament sinoć zaustavio zasjedanje kod analize finansijskog plana Razvojno-garantnog fonda

Brčanski parlament je, radeći tokom jučerašnjeg popodneva i večeri, analizirao i prihvatio nekoliko planova rada javnih preduzeća i ustanova Distrikta za tekuću godinu.

Među njima su onaj Direkcije za finansije, JP “Komunalno” i “Radio Brčkog”, te Zavoda za zapošljavanje, uz prijedloge i sugestije na koji način analizirani subjekti treba da unaprijede svoj rad.

„Mislim da su tokom ovih tačaka, kao i za vrijeme cjelokupnog zasjedanja, diskusije svih zastupnika bile vrlo konstruktivne, te očekujem da tako bude i u nastavku sjednice“, rekao je dopredsjednik Skupštine distrikta, Ivo Filipović.

Inače, sinoć je parlament prekinuo zasjedanje kod davanja saglasnosti na finansijski plan Razvojno garantnog fonda za ovu godinu, pa je do apsolviranja kompletnog dnevnog reda ostalo još trideset tačaka, a nastavak prekinute, druge redovne sjednice skupštine, najavljen je za srijedu, 3. februara, sa početkom u 10 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button