Brčko

Brčanski Parlament zasjeda naredne srijede

Naredna 67. redovna sjednica Skupštine Distrikta biće održana sljedeće srijede, a prijedlogom dnevnog reda utvrđene su 33 tačke o kojima će zastupnicii voditi raspravu. Među značajnim tačkama su usvajanje Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kao i stavljanje van snage Zak

Esed Kadrić

ona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih stanjem prirodne nesreće zbog COVIDA 19.

„Stavljanjem van snage ovog zakona, neće prestati briga o pomoći privredi, jer na ovaj način omogućavamo da izvršna vlast odmah reaguje ukoliko eventualno neka odluka Kriznog štaba ograniči ili onemogući rad privrednih subjekata da se takvima, kroz program budžetske podrške, pruži pomoć, a ujedno održi i fiskalna stabilnost Distrikta“, rekao je predsjednik brčanskog Parlamenta Esed Kadrić.

Inače, do 15. novembra, za kada su zakazani lokalni izbori, parlament će održati još najmanje dvije redovne i jednu vanrednu sjednicu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button