RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

ZZZ Brčko: Uskoro zaposlenje za 150 nezaposlenih lica

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta je 27. septembra zaključio Javni poziv poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih lica na koji se ove godine javilo 160 firmi, a koje su aplicirale za zapošljavanje 215 lica.

Ovim javnim pozivom je definisano da u kategoriju teže zapošljivih lica spadaju mladi do 30 godina, osobe preko 50 godina, lica sa preko 50 procenata invaliditeta, djeca poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, civilne žrtave rata i njihova djeca, pripravnici i  oni koji se preko 12 mjeseci nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

“Nakon što se u naredni mjesec dana izvrše sve neophodne provjere Zavod će potpisati ugovore sa poslodavcima za zapošljavanje oko 150 nezaposlenih lica iz ovih kategorija”, istakao je Vlado Jevtić direktor Zavoda za zapošljavanje u Brčkom.

Nezaposlena lica koje poslodavci zaposle putem ovog javnog poziva dobijaju posao, ali  i sve plaćene obaveze predviđene bruto platom za 24 mjeseca.

Za ovaj javni poziv  u budžetu  Brčko distrikta  predviđena su sredstva u iznosu od milion KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanski poslodavci u protekla dva mjeseca preko Zavoda za zapošljavanje potraživali gotovo 200 radnika

Mirsad Arnautović

Brčko: U petak četvrti Sajam obrazovanja i zapošljavanja

Sandra Živković

Брчко: Упркос пандемији, 9 љекара опште праксе чека на посао

Дејана Крстић