Brčko

Brčanski SDS o aktuelnim dešavanjima u Distriktu

Rukovodstvo brčanskog odbora Srpske demokratske stranke danas je održalo  konferenciju za novinare na kojoj su se osvrnuli na najnovija politička dešavanja u Brčko Distriktu ali u RS.

Povjerenik ove stranke u Brčko distriktu Mladen Bosić, na današnjoj konferenciji za  novinare, dotakao se najnovijih dešavanja na političkoj sceni Brčko distrikta, ali i izborne krađe koja je, po njegovom mišljenju, zabilježena na proteklim Opštim izborima prije svega u Distriktu tako da je tim povodom istražne radnje već preduzela i SIPA.

Dr. Lidija Ljubojević, poslanik Srpske demokratske stranke u Skupštini Brčko distrikta danas je izrazila negativan stav ove stranke oko najavljenog usvajanja Zakona o  platama zaposlenih u javnoj upravi koji, po njima, nije pripremljen sistematično i koji ne uvažava stepen obrazovanja i složenost poslova zaposlenika.

“Takođe i najavaljeno formiranje Zavoda za izgradnju Brčko distrikta ide na štetu srpskih interesa s obzirom da se njime uvodi paralelan centar moći kojim bi, kako je najavljeno, rukovodio Bošnjak što dovodi do novog debalansa”, rekao je dr. Milan Purić, poslanik ove stranke u Skupštini Brčko distirkta.

Na konferenciji za novinare ove stranke je još istaknuto da je opšti utisak javnosti da se u posljednje vrijeme epicentar odlučivanja odnosno političle moći seli sa pozicije  gradonačelnika na poziciju predsjednika Skupštine što je, prema njihovom mišljenju, do sad nezabilježena deformacija u funkcionisanju vlasti u Brčko distriktu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button