Brčko

Честитка градоначелника и замјеника градоначелника поводом Дана дистрикта

Поштоване суграђанке и суграђани,

Ми, становници Брчко дистриктa БиХ, сваког 8. марта обиљежавамо годишњицу формирања ове специфичне јединице локалне самоуправе која је као кондоминијум на данашњи дан прије 19 година проглашена Коначном арбитражном одлуком.

Од тог 8. марта 2000. године до данас постали смо препознатљива средина по много чему, и то не само у БиХ већ и у региону.

У протеклом периоду показали смо наш мултиетнички, мултиконфесионални и мултикултурални капацитет у пуном значењу тих ријечи. Такође, имамо институције које су независне и самосталне и које кроз извршну, законодавну и судску власт показују пуну одговорност према грађанима која се огледа кроз  реализоване пројекте на добробит свих становника Брчко дистрикта БиХ.

У протеклих 19 година у рјешавању  бројних инфратсруктурних и комуналних проблема имали смо значајну помоћ међународне заједнице, институција Босне и Херцеговине, али и Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине.

Неколико наших привредних капацитета са својим производима одавно се налази на мапи угледних и тражених робних марки. Ускоро очекујемо пуштање обилазнице око Брчког, најважнијег инфратсруктурног објекта у посљедњих скоро 50 година.

Планираном изградњом модерних саобраћајница од регионалног значаја те ревитализацијом брчанске Луке наш географски положај у наредним годинама још више ће добити на значају. Вјерујемо да ћемо постати још пожељније мјесто за живот.

Широм БиХ, али и региона Брчко је препознатљиво по бројним културним и спортским манифестацијама.

За то су свакако најзаслужнији становници Брчко дистрикта БиХ. Данас без икаквог устезања можемо рећи да смо  средина која  истински дијели све вриједности савременог свијета и у којој има мјеста за све људе без обзира на њихову националну или вјерску припадност.

То истовремено пред све нас поставља задатак да стварајући још боље услове за живот, на овим просторима, хватајући се укоштац са регионалним проблемом одласка становништва у иностранство, задржимо људе, прије свих младе. Од прошлог 8. марта  биљежимо позитивне трендове у повећању броја запослених што говори да поједине мјере које власт у Брчком предузима дају позитивне резултате. То нас све обавезује да у сарадњи са привредницима изналазимо најбоље моделе наставка позитивног тренда у привредном расту и развоју.

У вјери да ћемо 20. рођендан Брчко дистрикта БиХ дочекати са још бољим резултатима, поштоване суграђанке и суграђани, упућујемо вам најискреније честитке поводом  Дана Брчко дистрикта БиХ. Истовремено свим нашим дамама честитамо 8. март – Међународни дан жена.

Замјеникг радоначелника                                       Градоначелник

Др Анто Домић                                                  Мр сц. Синиша Милић

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!