RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Projekat stambenog zbrinjavanja osoba koje se žele trajno nastaniti u Distriktu privodi se kraju

Odjeljenje za izbjegla i raseljena lica brčanske Vlade objavilo je preliminarnu listu aplikanata koji ispunjavaju uslove za dobijanje donacije u oviru projekta resocijalizacije i rješavanja stambenih pitanja.

„Za ovaj projekat, iz budžeta je izdvojeno 150.000 maraka. Prijavilo se 80 aplikanata, od kojij je njih 20 ispunilo opšte kriterije utvrđene javnim pozivom“, kazala je šefica resornog odjeljenja Ljubica Ilić.

Ljubica Ilić

Nakon pregleda evntualnih prigovora, stručna komisija će sačiniti „premjer potrebnih radova“, za svaki objekat na osnovu kojeg je aplicirano, te iskazati nivo odnosno obim potrebnih radova. Koliko će donacija biti dodijeljeno, direktno će zavisiti od cijena građevinskog materijala za rješavanje stambenog pitanja svakog od aplikana. Naime, donacije će biti dijeljene do utroška predviđenih 150.000 maraka, što praktično može značiti da je neće dobiti svih dvadeset aplikanata koliko ih je ispunilo preduslove, već onaj broj koji „pokriva“ iznos od ukupno 150.000 maraka“, precizirala je Ilić.

Novac bi na računima odabranih korisnika trebao biti najkasnije za dva mjeseca.

Inače, do kraja godine biće okončana i preostala dva programa obnove ratom razrušenih domova. Jedan koji se tiče povratka i drugi, kojim se obnavljaju ratom razrušeni domovi, onima koji nisu u statusu izbjeglih lica.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Dnevni centar Prutače – projekat koji treba biti trajan

Mirsad Arnautović

Брчко: Засједање владе прекинуто код разматрања критеријума за стамбено збрињавање

Radio Brčko

Brčko: Više od 700 aplikacija za obnovu i rekonstrukciju kuća

Admir Kadrić