RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Милић посјетио вишечлану породицу у Дубравама заједно са члановима Удружења „Беба више“

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић посјетио је данас заједно са члановима брчанског Удружења за борбу против стерилитета „Беба више“ вишечлану породицу Гаврић-Свитлица у Дубравицама код Брчког и уручио им скромне поклоне.

Предсједник Милић је рекао да је ова породица показала да материјални услови нису нужно претпоставка за рађање, те да њихово богатство јесте осморо дјеце, што показује њихову љубав према дјеци и породици, традиционалним вриједностима које су, каже Милић, прилично заборављене на овим просторима.

Подсјетио је да је у овогодишњем буџету Дистрикта за дјечји и матерински додатак и једнократну новчану помоћ за опрему за новорођенче издвојено око 11.500.000 КМ, али да права на дјечји додатак ова породица није успјела да оствари јер нису испунили све законске услове за то.

„Oбавеза нам је да промислимо како законска рјешења која имамо у Брчком конкретно утичу на подршку овим породицама, јер само због норме која је предвидјела да оба супружника морају имати пријављено пребивалиште на простору дистрикта Брчко они нису још остварили та права. Права на дјечји додатак моћи ће да остваре тек у октобру. Чули смо и неке њихове захтјеве и ми ћемо се потрудити да им у наредном периоду изађемо у сусрет“, истакао је предсједник Милић.

Татјана Свитлица, мајка осморо дјеце, каже да су она и супруг Драган Гаврић планирали вишечлану породицу, али, признаје, да им отежавајућу околност у подизању дјеце представљају нередовна примања, јер обоје раде за надницу. Велику помоћ, каже Татјана, имали су од Драгановог стрица Предрага који им је купио земљу и кућу те неколико пољопривредних машина како би могли да обрађују земљу. Оно што им је најпотребније, напомиње Татјана, јесте дјечји додатак и једна крава како не би морали да купују млијеко дјеци.

Предсједник Удружења за борбу против стерилитета „Беба више“ Жељко Лазаревић истакао је да је ова породица свијетао примјер и да би сви чланови друштва требало да помогну оваквим породицама.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Milić: Srbi svoj identitet u BiH izražavaju kroz postojanje Republike

Radio Brčko

Milić: Što hitnije utvrditi okolnosti pod kojima je izgorjelo auto poslanika Uroša Vojnovića

Radio Brčko

Delegacija Malog Lošinja na sajmu Brčkom

Admir Kadrić