RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U srijedu sjednica brčanske Skupštine sa rekordnim brojem tačaka na dnevnom redu

Redovna sjednica Skupštine distrikta biće održana u srijedu, 8. septembra, a prema usvojenom prijedlogu dnevnog reda biće razmatrane 62 tačke.

Među značajnijima su Informacija o stanju bezbjednosti na području Distrikta, sa akcentom na posljednjih nekoliko mjeseci, kao i relokacija sredstava deviznih rezervi sa državnog na nivo Brčko distrikta.

Pred zastupnicima će se naći i set izvještaja o radu nekoliko javnih ustanova i zavoda, te desetak odluka o javnim interesima, a u kontekstu infrastrukturnih projekata u Distriktu.

„Prva je sjednica nakon godišnjih odmora i stoga je broj tačaka nešto veći nego što je to uobičajeno. No, na nama je, da ih kvalitetno apsolviramo, pa ako bude neophodno, zasjedamo, ne samo u srijedu, već i u četvrtak, kako bi bio zauzet stav o svakoj tački predviđenoj dnevnim redom“, rekao je predsjednik Skupštine, Siniša Milić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Utvrđen dnevni red za 10. redovnu sjednicu Skupštine Brčko distrikta

Suvad Alagić

Brčanski Parlament ove godine apsolvirao 23 zakona

Admir Kadrić

Влада Дистрикта одобрила Нацрт закона о запошљавању и правима за вријеме незапослености

Radio Brčko