RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Након експропријације реконструкција улице Аугуста Шеное

Становници мјесне заједнице “Центар 5” затражиће путем петиције реконструкцију улице Аугуста Шеное, која је изграђена 1976. године и која до данас није никада реконструисана, сазнали смо од становника ове мјесне заједнице.

Становник ове улице Саша Ристин каже да су у протеклим годинама извршене ситне репарације улице које су оставиле још горе стање него што је било раније.

„Апелујем у име свих станвника ове улице и мјесне заједнице у којој живим на све надлежне институције да што прије нешто ураде по том питању“, рекао је Ристин.

Предсједник мјесне заједнице “Центар 5” Нермин Џиндић потврдио је да су предали захтјев за реконструкцију те улице надлежном Одјељењу, али да још увијек нису добили никакав одговор.

„Као градска мјесна заједница имамо проблем са инфраструктуром која годинама није обнављана, а најлошије стање је у тој улици“, навео је Џиндић додајући да поред ових проблема у тој мјесној заједници често се дешавају и поплаве, јер је смјештена поред ријеке Брке и плавног подручја.

Шеф Одјељења за јавне послове Владе Брчко дистрикта БиХ Ратко Стјепановић рекао је да су буџетска средства за реконструкцију ове улице у износу од 51 хиљаду КМ издвојена још раније и да се сада чека рјешавање имовинско-правних односа како би се са реконструкцијом улице почело што раније.

„Кренули смо да радимо уходаном динамиком и ушли смо у нежељену ситуацију у коју нас је на тендеру одабрани извођач за пројектовање развукао на двије године у пројектовању идејног и главног пројекта за ову улицу. То је једна ситуација у којој непрекидно очекујете да ће посао бити завршен, али га не прекидате јер се плашите да ћете изгубити вријеме од додатних шест мјесеци да ангажујете другог извођача и падате у замку да практично зависите од пројектанта“, рекао је Стјепановић.

Он каже да се тек прошле седмице добио главни пројекат који је одмах упућен на ревизију, те након ње ће се морати обавити експропријација на најмање три парцеле.

Након експропријације исходоваће се грађевинска дозвола и извршити реконструкција улице Аугуста Шеное.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Započeli pripremni radovi za projekt izgradnje Kamernog teatra u Brčkom

Sandra Živković

Brčko: Završeni glavni radovi na obnavljanju Zanatskog centra

Sandra Živković

BiH želi rekonstruirati 11 graničnih prijelaza te 13 pograničnih

Radio Brčko