RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U toku rekonstrukcija dionice “malezijskog puta” u dužini od 1.100 metara

Radovi na rehabilitaciji dionice „malezijskog puta“ pored naselja Brka na potezu od saobraćajnog kružnog toka na brčanskoj obilaznici kod FIS-a u pravcu Bukvika i Cerika, započeli su frezanjem gornjeg sloja asfalta 1. septembra.

„Rok za završetak radova je 50 kalendarskih dana, investitor je JP „Putevi“ Brčko“ sa iznosom od oko 280.000 KM, a rekonstrukcija ove ceste u dužini od 1.100 metara trebala bi biti završena u roku“, kazao je za Radio Brčko ing. Avdulah Čandić, viši stručni saradnik za puteve u Vladinom Odjelu za javne poslove.

ing. Avdulah Čandić

Ukoliko vrijeme posluži, radovi bi mogli biti završeni i prije ugovorenog roka.

Rekonstrukcija ove dionice puta podrazumijeva kompletnu zamjenu habajućeg sloja asfalta i nosivog sloja gdje je došlo do oštećenja donjeg sloja puta.

Čandić je napomenuo da će nakon završetka radova cijela društvena zajednica, a učesnici u saobraćaju pogotovo, dobiti jednu novu sigurnost na putu, sa novim saobraćajnim slojem asfalta gdje neće biti udarnih rupa.

On je apelovao na sve vozače da poštuju propisano ograničenje brzine za vrijeme vožnje.

Tokom izvođenja radova, saobraćaj će biti povremeno obustavljan i regulisan od strane službenog osoblja, a za vrijeme postavljanja novog sloja asfalta saobraćaj će biti preusmjeren u pravcu naselja Brka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vratiti stari sjaj Zanatskom centru u Brčkom

Admir Kadrić

Брчко: Почиње реконструкција улице Бранислава Нушића

Дејана Крстић

Startovali radovi na rekonstrukciji brčanskog Zanatskog centra

Admir Kadrić