RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Održana 12. smotra proglašenja pobjednika međuškolskih natjecanja učenika osnovnih škola

U brčanskom Domu kulture danas je održana 12. smotra proglašenja pobjednika međuškolskih natjecanja učenika osnovnih škola Brčko distrikta za školsku 2022/23. godinu.

U protekloj godini na međuškolskim natjecanjima sudjelovalo je 1.199 učenika u 24 discipline, od čega je šest disciplina iz sporta dok su ostale discipline iz znanosti i kulture.

„Ovo je prilika da pokažemo da se u školama radi, da imamo i odlične nastavnike i izuzetne učenike kojima je osiguran prostor gdje mogu obavljati razne vrste vannastavnih aktivnosti, dopunskih i dodatnih nastavnih sadržaja. Na ovaj način učenici razvijaju sve svoje potencijale“, kazala je Mara Matkić, predstojnica Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje.

Ona je istaknula kako je Druga osnovna škola prethodnih godina bila domaćin ovoj završnoj manifestaciji proglašenja pobjednika, te da je ove godine tu čast dobila Peta osnovna škola u suradnji s Osnovnom muzičkom školom, gdje su učenici pripremili bogat i zanimljiv zabavni program za sve posjetitelje ove smotre.

„U sportskoj disciplini na turniru u nogometu moja ekipa je osvojila prvo mjesto, gdje smo pobijedili na svim utakmicama i nadamo se da ćemo i sljedeće godine sudjelovati i ostvariti iste rezultate“, kazao je Filip Likić učenik Prve osnovne škole, područna škola Ilićka.

Pored sportskih disciplina natjecanje se održavalo i iz znanstvenih i kulturnih predmeta, a Muhamed Bečirović učenik Pete osnovne škole osvojio je prvo mjesto iz matematike, gdje je konkurencija bila jako velika.

Svim prisutnim uzvanicima obratio se glavni koordinator Vlade Brčko distrikta Željko Antić, te svim učenicima čestitao na ostvarenim uspjesima. Ovo je bila prilika i da se iz Odjela za obrazovanje zahvale i organizatorima međuškolskog natjecanja s kojima je u ovoj godinu ostvarena dobra suradnja, a ove godine to su bili UNICEF Bosne i Hercegovine, Odjel za izbjegla i raseljena lica, PH Internaional, Turistička zajednica Distrikta i školski policajac.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Osnovne škole u Brčko distriktu trenutno pohađa oko šest hiljada učenika

Suvad Alagić

Brčko: U tijeku je priprema za školu kojom je obuhvaćeno 385 djece

Gorana Antić

Брчко: Почео прољећни распуст

Дражен Ристић