Brčko

Utvrđen dnevni red za 55. redovnu sjednicu Skupštine Distrikta

Predsjednici klubova zastupnika u brčanskom Parlamentu, na današnjem sastanku usaglasiti su potencijalni dnevni red za 55. redovnu sjednicu Skupštine Distrikta, koji se sastoji od 15 tačaka.

„Veoma je važno da je na ovo zasjedanje konačno uvrštenI Zakon o radu Brčko Distrikta, u drugom čitanju, i to pošto je na njega primjedbe dalo i Ekonomsko-socijalno Vijeće Distrikta”, rekao je predsjednik brčanskog Parlamenta, Esed Kadrić.

Osim toga, pred zastupnicima će se naći i dopune Zakona o fiskalnim sistemima u Distriktu. U završnom dijelu sjednice biće analiziran Izvještaj o izvršenju budžeta Distrikta za prvih šest mjeseci tekuće godine, kao i Elaborat o opravdanosti osnivanja visokoškolske ustanove, odnosno univerziteta za područje Distrikta.

Kako je predviđeno, Skupština bi trebala zasjedati naredne srijede sa početkom u 10 sati, a sjednica za koju je danas utvrđen prijedlog dnevnog reda, biće započeta tek po okončanju 53. i 54. sjednice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi

Povezani članci

Back to top button
Close