RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Наручено седам и по хиљада доза вакцина против грипе

За потребе вакцинације становништва против сезонске грипе, ове године у Брчком ће бити набављено  седам и по хиљада доза вакцина, изјавила је данас докторица Анђа Николић, шеф Пододјељења за јавно здравство у Брчком.

Како би вакцина било довољно за потребе становника дистрикта Брчко, а и усљед појаве пандемије корона вируса, ове године је, Пододјељење за јавно здравство тражило знатно већу количину вакцина, у односу на прошлу годину.

За сада се још не зна када ће вакцине против сезонског грипа стићу у Брчко, али о томе ће грађани, каже докторица Николић, бити благовремено обавијештени, а вакцине ће као и до сада моћи примити у Дому здравља, као и подручним амбулантама у Брчком.

Као и сваке године, предвиђено је да ће плаћања вакцине бити ослобођене одређене категорије становништва односно старији од 65 година, лица са посебним потребама, хронични болесници, корисници социјалне помоћи, ратни војни инвалиди, породице погинулих бораца и цивилне жртве рата, добровољни даваоци крви који су крв дали више од десет пута и особе које се налазе у домовима пензионера и старачким домовима и лица запослена у здравственим установама.

Набавна цијена једне дозе вакцинe против сезонске грипе је 18,5 марака. Продајна цијена вакцине за грађане који немају право на бесплатну вакцину биће формирана накнадно.

С обзиром на годишње доба и промјену временских услова, докторица Николић препоручује грађанима да раде на јачању имунитета односно отпорности организма, те да се адекватно и слојевито облаче у складу са временским условима, провјетравање просторија и доста одмора јер је одмор и чист ваздух најбољи лијек.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Србија донира РС-у 13.500 доза четворовалентне вакцине против грипа

Radio Brčko

Srbija: Obezbijeđeno 700.000 doza vakcine protiv sezonskog gripa

Radio Brčko

Брчко: Ускоро доступна и четврта доза вакцине

Vladimir Matijević