RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Обиљежен 4. јули Дан борца

Полагањем вијенаца и цвијећа на Спомен обиљежје „Партизанско гробље“ у Брчком представници СУБНОР-а, грађани и чланови политичких партија из  Брчког обиљежили су 4. јули Дан борца.

Предсједник СУБНОР-а Брчко Јанако Вуковић подсјетио је да је овај дан у историји записан као дан устанка против фашизма у Другом свјетском рату и као такав треба да се очува и његује сјећање на тековине антифашиштичке борбе.

„На данашњи дан 1941. године упућен је проглас за подизање устанка против окупатрских снага који су 6.априла 1941. године бомбардовањем Београда започели Други свјетски рат на овим просторима. Жестоке борбе су се водиле против окупатора дугих пет година док војнички нису изгубули рат на овим просторима“, навео је Вуковић.

Према његовим ријечима много младих данас посјећује Спомен обиљежје „Партизанско гробље“ у Брчком гдје је сахрањено 437 партизанских бораца који су погинули борећи се против њемачких окупатора и домаћих издајника и да се тако преноси сјећање на тековине НОБ-а.

Вуковић каже да се обиласком споменика не само у Брчком него и у другим мјестима у БиХ и региону, а која су подигнута у знак сјећања на антифашизам, може његовати култура сјећања и традиција НОБ-а.

Обиљежавање 4. јула Дана борца у Брчком започело је јуче обиласком свих спомен обиљежја која су подигнута на подручју Брчко дистрикта у знак сјећања на антифашистичку борбу и њене тековине.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Обиљежен 7. април Дан ослобођења града

Vladimir Matijević

Брчко: Обиљежен Дан борца

Vladimir Matijević

Брчко: СУБНОР Републике Србије код градоначелника Кадрића

Vladimir Matijević