Brčko

Брчко: Обиљежена годишњица оснивања Демократске фронте у БиХ

У препуној сали Хрватског културног друштва „Напредак“ Брчко синоћ је обиљежена девета годишњица од оснивања Демократске фронте у БиХ. Ова странка, иако не,учествује у локалној власти у Брчком, значајну улогу има у политичком животу БиХ.

Предсједник Демократске фронте и члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић обратио се члановима и симпатизерима странке рекавши како није вријеме за такмичење са другим политичким опцијама,а у смислу прослава разних годишњица.

„Ситација у БиХ се тенутно смирила, али очекујем да је ово предах јер после избора који би се морали одржати ове године, ући ћемо у један циклус расправа односно борбу мишљења и ставова“, рекао је Комшић.

Према Комшићевим ријечима, идеја грађанске БиХ ће заживјети кад тад и да та идеја коју носи ова политичка опција полако заживљава у БиХ.

Комшић је, на крају свог обраћања, рекао да ће грађанска БиХ бити онда када довољан број људи буде вјеровао у ту идеју те да је треба приближити и грађанима у Републици Српској и Херцеговини.

„Они су наши суграђани и не треба да се плаше ове идеје, БиХ може функционисати гдје ће могућност било каквог конфликта бити елиминисана заувјек. Ићи ћемо у политичка савезништва са свима онима који су отприлике на истој идеји, а то је идеја једнаких људи“, закључио је Комшић.

Замјеник предсједника Демократске фронте Златан Бегић позвао је грађане Брчко дистрикта да се прикључе овој идеји, а да се у Брчко дистрикту треба урадити „ресет филозофије владања“

„Брчко има посебан значај за читаву БиХ и грађанима који живе у њему треба да се учини много боље, да се улије нада и другим људима у БиХ, али да су актуелне власти подбациле у томе“, рекао је Бегић.

Према његовим ријечима, актуелне власти су требале много више урадити за локалну заједницу у овом граду.

У име организатора синоћне прославе, предсједник брчанског огранка Демократске фронте Менсур Пељто рекао је како је ова странка све више у експанзији и да свакодневним радом указују на пропусте као и на добре пројекте које ради ова власт.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!