RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Обука невладиног сектора за писање пројеката

smart

Одјељење за стручне и административне послове Владе Брчко дистрикта започело је данас дводневну  обуку у вези са припремом, израдом и пријавом на Јавни позив приједлога за финансирање и суфинансирање програма и пројеката од јавног интереса на обрасцима Јавног позива. Недим Хамзабеговиић, шеф надлежног одјељења каже да ће ова едукација помоћи невладиним организацијама да неопходне процедуре писања пројеката ураде на најквалитетнији начин.

„Договорили смо са неким од оспособљенијих невладиних организација да нам се ставе на располагање и изврше едукацију невладиним организацијама које се теже сналазе са свим овим прописаним процедурама“, истакао је Хамзабеговић.

Према његовим ријечима, за други јавни позив остало је на располагању око 280 хиљада марака и све процедуре остају исте као и код првог јавног позива.

Присуствујући данашњој едукацији, Спасоје Радоњић, секретар Удружења пензионера ПИО РС-а каже да они окупљају око 4.800 пензионера и, како је рекао, сасвим је неприродно да се на овај начин реализују средства намијењена за њихову рехабилитацији или социјалну подршку најстаријој категорији становништва.

Дводневна обука се реализује у сарадњи са Омладинским центом „Вермонт“. Дамир Раденковић, директор „Вермонта“ каже да је циљ да ова едукација покаже резултате.

„У прошлом јавном позиву смо радили пројекте за шест невладиних организација и сви они су прошли. У спорту и култури смо написали 24 пројекта невладиним организацијама и надамо се да ће и они проћи и наш резултат се мора видјети кроз пролазак тих невладиних организација“, рекао је Раденковић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

I brčanski policijski stručnjaci učestvovali u obuci sprečavanja seksualnog zlostavljanja djece u digitalnom okruženju

Radio Brčko

Запосленици Одјељења за јавну безбједност на обуци у Сарајеву и Јајцу

Anđelka Đurić

Привредна комора Брчко: Организован тренинг из области писања пројектних предлога

Vladimir Matijević