RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Одржана сједница Скупштине ХУГБ “Мерхамет”

У просторијама брчанске мјесне заједнице Стари расадник данас је одржана редовна годишња скупштина Хуманитарног удружења грађана Бошњака „Мерхамет“ Брчко, на којој је разматран финансијски извјештај за прошлу годину као и план и програм рада за 2022. годину.

Чланови скупштине упознати су са финансијским стањем у Удружењу и, упркос недобијању средстава у прошлој години из техничких разлога, брчански „Мерхамет“ успио је да у прошлој години изврши подјелу курбанског говеђег меса у вриједности од око 44.000,00 КМ.

„Подијелили смо хуманитарну робу донирану од наших исељеника из иностранства у вриједности од око 20.000,00 КМ“, рекао је Сувад Алагић, предсједник Удружења.

Алагић је додао да су чланови Скупштине једногласно усвојили извјештај, као и план и програм рада за текућу годину.

О активностима „Мерхамета“ у овој години, Алагић је рекао да су путем исељеника окупљених око фондације „Атланта“ из САД-а обезбијеђене донације за дјецу и особе у стању социјалне потребе из Рашљана, Исламовца и Јање.

Алагић је навео да je, поред ових активности, извршена и подјела 400 нови ђачких јакни које су дате ученицима из подручних основних школа, a који морају пјешачити до својих школа.

О плановима за текућу годину предсједник „Мерхамета“ каже да ће ова организација мобилисати све оне младе људе, који желе да раде по пројектима, као савремена хуманитарна организација.

Ова организација је у прошлој години подијелила хуманитарне пакете и другу врсту помоћи за око 5000 корисника у стању социјалне потребе са подручја Брчко дистрикта и Јање, речено је на данашњој сједници скупштине Удружења.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Посланици Скупштине Дистрикта дали сагласност за финансијску помоћ општинама у БиХ

Vladimir Matijević

“Merhamet” Brčko podijelio humanitarne robe za mjesne zajednice Bukvik i Donji Brezik

Radio Brčko

Брчко: Посланици сутра разматрају Приједлог буџета за 2021. годину

Radio Brčko