RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

“Merhamet” Brčko organizirao podjelu paketa humanitarnih roba za socijalno ugrožene kategorije i građane Brčko distrikta

Humanitarno udruženje građana Bošnjaka „Merhamet“ Brčko upriličilo je podjelu paketa humanitarnih roba za socijalno ugrožene kategorije i građane Brčko distrikta u vrijednosti od 5.000 KM, a što je omogućila donacija organizacije „Lilies of Hope“ iz SAD-a.

„Merhamet je danas podijelio pet paketa koka nosilica s po 33 koke i dva pijetla, a u ponedjeljak ćemo podijeliti i humanitarne pakete s prehrambenim robama i kućnim potrepštinama za tri brčanske mjesne zajednice: Bukvik, Donji Brezik i Stolin“, kazao je predsjednik Merhameta Suvad Alagić.

Posredstvom Merhameta, od humanitarne organizacije „Atlanta“ iz SAD-a učenica Osnovne škole u Janji, Amra Durgutović dobila je godišnju đačku stipendiju u iznosu od 1.000 KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

“Merhamet” Brčko podijelio humanitarne robe za mjesne zajednice Bukvik i Donji Brezik

Radio Brčko

Брчко: Одржана сједница Скупштине ХУГБ “Мерхамет”

Vladimir Matijević

Humanitarno udruženje građana Bošnjaka “Merhamet” izvršilo tradicionalnu podjelu kurbanskog mesa

Mirsad Zahirović