RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Neometan početak drugog polugodišta za osnovce i srednjoškolce u Brčko distriktu

Drugo polugodište školske 2021/ 22. godine u  Brčko distriktu jutros je započelo neometano, te se nastava odvija u svim školama bez poteškoća, potvrdili su nadležni za Radio Brčko.

Šef Odjela za obrazovanje Vlade Brčko Zoran Bulatović, danas je kazao da trenuta epidemiološka situacija nije zabirinjavajuća, nastava je počela na vrrijeme i prema školskom planu i programu, na fizički način i za II polugodište, a podaci od prošle sedmice govore da je svega 0,1 ili 0,2 posto zaraženih u školama, što nije zabrinjavajuće.

Bulatović je iskazao svoje zadovoljstvo što je nastava počela putem fizičkog prisustva učenika i predavača u školama, uz nadu da će tako ostati do kraja školske godine. Što se tiče Covid- pozitivnih i nastavnika koji su u izlozaciji, to će biti nadoknađeno putem prekovrmenog i honorarnog  rada ili kroz ugovore o posebnim poslovima, tako da nastavni proces teče kontinuirano.

Zoran Bulatović

„Mi svi koji smo u sistemu obrazovanja i koji odlučuju o tome na bilo kom nivou smo zagovornici ideje da je nastava u školi, odnosno učinoci, nezamjenjljiv način prenošenja znanja učenicima“, kazao je Bulatović.

On  je dodao da je zdravlje učenika i nastavnog osoblja najvažnije i na prvom mjestu, te da neće biti nikavih rizikujućih poteza, a epidemiološka situacija u osnovnim i srednjim školama Brčko distrikta, u ovom momentu je stabilna sa željom da takva i ostane, ali se situacija u svakom slučaju pažljivo prati i analizira. Odjel za obrazovanje budno prati epidemiološku situaciju i svoj rad prilagođava i ravna se prema mjerama i potezima Kriznog štaba zdravstva i Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Rekonstrukcija ulice Branislava Nušića teče po planu

Suvad Alagić

Vlada Brčko distrikta odlučila stipendirati upis deficitarnih zvanja i zanimanja u srednjim školama

Mirsad Arnautović

Brčko: Počeo ljetni raspust za učenike osnovnih i srednjih škola

Gorana Antić