RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Kadrić i Filipović tradicionalno obradovali mališane novogodišnjim paketićima

dav

Predsjednik i potpredsjednik Skupštine Brčko distritka BiH Esed Kadrić i Ivo Filipović, danas su tradicionalno pred novogodišnje blagdane posjetili Centar za mentalno zdravlje, Odjeljenje pedijatrije Bolnice i Obdanište „Evlad“, gdje su mališanima podjelili novogodišnje paketiće.

Kadrić je ovom prilikom istakao da su na ovaj način, a u vrijeme darivanja, željeli obradovati mališane, posebno ranjivije kategorije djece kojima treba posebna pažnja.

Doktorica Zlata Paprić, šef Centra za mentalno zdravlje je istakla da u svakom trenutku imaju oko 100 djece na tretmanu, te da bez apsolutne podrške Vlade i Skupštine Brčko distrikta BiH jedan ovakav objekat ne bi mogao raditi.

Nakon Centra za mentalno zdravlje, posjetili su i Odjeljenje pedijatrije Bolnice gdje su mališanima također uručili paketiće. Tamo je dopredsjednik brčanske Skupštine Ivo Filipović naglasio da je najljepše u ovim novogodišnjim blagdanima  obradovati djecu, posebno onu koja su u ovim danima u bolnici.

Šef Pedijatrije dr Samir Mujkić, kazao je da na Pedijatriji trenutno ima 15 djece, te da će im ova posjeta, odnosno paketići zasigurno pomoći djeci da prije ozdrave i odu svojim kućama.

Kadrić i Filipović, na kraju su tradicionalno posjetili i Obdanište „Evlad“, kako bi i mališane u ovoj predškolskoj ustanovi obradovali paketićima, a na čemu se zahvalio direktor ove ustanove Enver Tursunović.

Mališani predškolske ustanove “Evlad”, zajednos a svojim odgajateljicama za svoje današnje goste pripremili su i prigodan kulturno-zabavni program.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko distrikt BiH: Odlukom Vlade rebalansirano 15 milijuna maraka

Radio Brčko

Брчко: Градоначелник Кадрић о именовању нове Владе

Radio Brčko

Градоначелник Кадрић најавио нови програм мјера помоћи привреди

Radio Brčko