RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Влада одлобрила субвенције за санацију штета у привреди због корона вируса

Влада Брчко дистрикта БиХ одржала је 22. редовну сједницу на којој је усвојила Одлуку којом је одобрила субвенције и Програм утрошка средстава за субвенције према програмима мјера за санцију штета у привредним субјектима Брчко дистрикта БиХ, а који се доносе у складу са Законом о ублажавању негативних економских посљедица изазваних стањем несреће због COVID-19.

Стојанка Кнежевић, стручни савјетник за правна питања у Одјељењу за привредни развој, спорт и културу подсјетила је, говорећи о процедури која је претходила, да је Влада у мају мјесецу текуће године донијела програм мјера за помоћ привредним субјектима због пандемије изазване корона вирусом, након чега је био расписан јавни позив за расподјелу средстава у складу са поменутим програмом.

„Након анализирања захтјева констатовано је да је по јавном позиву поднесено укупно 785 захтјева, од којих је одбијено 125. Након тога објављена је ранг листа на службеном порталу Владе и сви субјекти који су били незадовољни резултатима могли су да поднесу приговор. Комисија која је пристигле приговоре размотрила сачинила је коначну ранг листу са укупно 660 захтјева који су усвојени. У корист ових субјеката биће исплаћено 1 491 540 КМ. Слиједи доношење одлуке о издвајању новчаних средстава након чега ће врло брзо услиједити исплата“, закључила је Стојанка Кнежевић.

На данашњој сједници Владе усвојен је и Приједлог одлуке о усвајању Програма утрошка текућих донација, субвенција и трансфера у Одјељењу за пољопривреду, шумарство и водопривреду одобрених Буџетом Брчко дистрикта БиХ. Чланови Владе разматрали су и усвојили Приједлог правилника о додјели средстава за финансирање програма, односно пројеката од јавног интереса у Одјељењу за јавну безбједност као и Приједлога одлуке о утврђивању посебних критеријума, бодовању, утврђивању ранг-листе приоритета за додјелу стамбене јединице у пројекту „ROMA ACTION 2“.

Усвојен је Приједлог закључка о давању сагласности на финалну верзију документа „Стратешке смјернице за хармонизацију подршке развоја МСП и предузетништва у БиХ 2021-2027“, на приједлог Одељења за привредни развој, спорт и културу те Приједлог закључка о давању сугласности на Извјештај о раду Развојно-гарантног фонда Брчко дистрикта БиХ за 2020. годину.

Примљене су к знању информације на приједлог Канцеларије за управљање јавном имовином и то о стицању, без накнаде, некретнине означене као парцела број 4073 у к.о. Брчко 4 – Бродуша и некретнине означене као парцела број 590/16 к.о. Брчко 2 – стамбено насеље Брезик.

Прије 22. редовне сједнице Влада Брчко дистрикта БиХ исцрпила је дневни ред 21. редовне сједнице.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Usvojen program subvencioniranja dijela kamata za kupovinu prve nekretnine

Radio Brčko

Brčko: Za razvoj sporta i kulture odobreno 1,45 milijuna maraka

Radio Brčko

Okončana 60. redovna sjednica Vlade Distrikta

Radio Brčko