RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Aktivisti Kluba ljubitelja prirode u akciji ozelenjavanja posadili 35 novih sadnica

Povodom obilježavanja Svjetskog dana šuma Let's Do It Bosna i Hercegovina u saradnji sa Coca Cola Fondacijom organizuje akcije sadnje i pošumljavanja na 20 lokacija širom naše zemlje. U ovim akcijama koje će se provoditi tokom marta i aprila bit će posađeno 5.000 malih sadnica na planinama i izletištima i preko 300 sadnica odraslih stabala koji će uljepšati naše parkove, školska dvorišta i šetališta. U zavisnosti od predjela u kojima se sadi bit će korištene različite vrste drveća poput smrče, bijelog bora, javora, lipe i brojnih voćki. Let's Do It akciju u Brčkom proveo je Klub ljubitelja prirode Brčko, te su ovom prilikom posadili 35 novih odraslih sadnica kestena, medvjeđe lijeske, brijesta, oraha obezbijeđene kroz Let s do it program koji za nivo BiH sprovodi UG Ruke.
Damjan Dundžič iz Kluba ljubitelja prirode Brčko, koji je ujedno bio nosilac Let s do it akcije za Brčko ističe da ovo nije ni prva ni posljednja akcija ozelenjavanja koju sprovode.
“U proteklih nekoliko godina oplemenili smo Brčko, što sadnjom što podjelom građanima, sa više stotina sadnica, a ove Let s do it akcije su nešto specijalno, jer predstavljaju prave male radne akcije nakon kojih se primijete vidljivi rezultati. Ova stabla će, u godinama ispred nas, praviti hlad mnogima, posebno u šumskom parku u naselju Ilićka koje je prava mala oaza za djecu i njihove bake, deke i roditelje. Ovim putem bismo apelovali na sve da vode računa o životnoj sredini i prirodi uopšte, jer će nam ona višestruko vratiti.”

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Članovi Kluba ljubitelja prirode Brčko i Planinarsko društvo Granaš postavili informativno – edukativne table

Radio Brčko

“Klub ljubitelja prirode Brčko” realizuje projekat „Odgovornim upravljanjem otpadom do zdravije i čistije životne sredine“

Mirsad Zahirović

Radovi na projektu “Gradske bašte Brčko” u punom su jeku

Sandra Živković