RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Alternativno za promet teretnih vozila osposobiti željeznički most

dav

Brčanski Parlament, prijepodnevni dio zasjedanja, potrošio je na detaljno upoznavanje sa stanjem graničnog prelaza – mosta koji Brčko povezuje sa Gunjom, odnosno BiH sa Hrvatskom.

U tom smislu, usvojen je zaključak da se obustavi promet teretnih vozila, da se most sanira, kako bi se preko njega, bez opasnosti i dalje odvijao promet automobilima, te da se pod hitno pronađe alternativno rješenje, te krene u projekat izgradnje novog mosta.

„Sam proces gradnje novog mosta podrazumijeva i međudržavne kontakte i usaglašavanja, što završetak cijelog projekta objektivno stavlja u rok od najmanje 5-6 godina. Do tada ćemo, po hitnom postupku, izanalizirati mogućnost da s, iznađe način kojim bi se sadašnji željeznički most stavio u funkciju i drumskog saobraćaja, odnosno prometa teretnih vozila, kako bi ovdašnja privreda pretpjela što manje gubitke“, rekao je predsjednik brčanske Skupštine, Esed Kadrić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Do daljnjeg potpuna obustava saobraćaja za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta Brčko – Gunja

Radio Brčko

Alternativno rješenje: Između Brčkog i Gunje postaviti pontonski most

Admir Kadrić

Udruženje logističara i prevoznici traže hitno rješavanje problema teretnog saobraćaja preko mosta Brčko-Gunja

Radio Brčko