RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Do daljnjeg potpuna obustava saobraćaja za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta Brčko – Gunja

S obzirom da je tokom današnjeg dana Vlada Brčko distrikta BiH konstatovala da je, zbog prelaska teretnih motornih vozila, most Brčko-Gunja nesiguran za saobraćaj, u cilju zaštite i sigurnosti ljudi i materijalnih sredstava, šef Policije Brčko distrikta BiH donio je Rješenje o potpunoj obustavi saobraćaja za teretna motorna vozila i autobuse na sobraćajnicama prema i od mosta (graničnog prelaza) Brčko – Gunja.

Potpuna obustava saobraćaja za teretna motorna vozila i autobuse, počet će dana 24.01.2019. godine (četvrtak) i trajat će do daljnjeg, a provodit će se u gradu Brčko, u raskrsnicama ulica Josipa J. Štrosmjera i Bulevar mira (raskrsnica Kuglana), u raskrsnici ulica R.DŽ. Čauševića i Banjalučka (kružni tok Merkator), te na izlazu ulice Savska na ulicu Pere Marjana.

U ulicama u kojima je zabranjen saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse,  isti će biti regulisan uz pomoć vertikalne saobraćajne signalizacije – saobraćajni znakovi II-7 i II-6 sa dopuskim tablama (osim vozila javnog gradskog prevoza).

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Alternativno za promet teretnih vozila osposobiti željeznički most

Admir Kadrić

Udruženje logističara i prevoznici traže hitno rješavanje problema teretnog saobraćaja preko mosta Brčko-Gunja

Radio Brčko

Alternativno rješenje: Između Brčkog i Gunje postaviti pontonski most

Admir Kadrić