Brčko

Brčko: Čelnici Vlade održali sastanak sa rezidentnom koordinatoricom UN u BiH

U Gradskoj vijećnici danas su gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić, dogradonačelnik Anto Domić i glavni koordinator Vlade Željko Antić održali sastanak sa rezidentnom koordinatoricom Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini dr. Ingrid Macdonald.

Prisutni su razgovarali o aktualnim događanjima i programima koje Vlada provodi uz podršku tima Ujedinjenih nacija, kao što je projekt energetske učinkovitosti, a dotakli su se i problema prouzročenih pandemijom koronavirusa na području Distrikta.

Gradonačelnik je upoznao koordinatoricu sa intenzivnim radom Vlade na donošenju Zakona o obnovljivim izvorima energije, a Macdonald je naglasila važnost usklađivanja lokalnih razvojnih strategija s nedavno donesenim Okvirom za realizaciju Ciljeva održivog razvoja u Bosni i Hercegovini, kojim se potiče zeleni ekonomski razvoj i jačaju usluge socijalne zaštite.

Koordinatorica Macdonald je pohvalila reakciju Vlade na događaje prethodnih dana, kazavši da je važno djelovati i poduzimati mjere na svako izražavanje mržnje i diskriminacije, čime se jača siguran ambijent za sve građane, te da će tim Ujedinjenih nacija u BiH nastaviti sa pružanjem podrške projektima koji implementiraju Ciljeve održivog razvoja i podržavaju poštivanje unutar zajednica i između zajednica u Bosni i Hercegovini.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button