RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Česte žalbe i dalje usporavaju bržu realizaciju objavljenih javnih poziva

Odjeljenje za stručne i administrativne poslove u Vladi Brčko distrikta je u prvih šest mjeseci ove godine raspisalo 129 javnih poziva za nabavku roba, proizvoda i usluga u  vrijednosti od 11 miliona KM. U istom periodu prošle godine vrijednost potpisanih ugovora nakon objavljenih javnih poziva je iznosila sedam miliona KM.

“Bez obzira na ovo povećanje u odnosu na prošlu godinu još uvijek nam veliki problem prestavljaju česte žalbe na objavljene javne pozive što određenu nabavku zna  zaustaviti ili usporiti i po više mjeseci”, kazao je Srđan Blažić, šef ovog odjeljenja.

Upravo ovih dana se privode kraju posljednje aktivnosti kako bi se što prije usvojile  izmjene i dopune Zakona o javnim nabavkama na nivou BiH koji bi u značajnoj mjeri trebale onemogućiti zloupotrebe korištenja instituta žalbi na objavljene javne pozive.

Kako bi ubrzali kompletan proces javnih nabavki te omogućili ponuđačima da imaju što manje troškove od naredne godine i ovo odjeljenje će primati elektronske ponude odnosno ponuđači će moći svoje ponude za tendere umjesto fizički dostavljati elektronskim putem.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Do kraja godine četiri projekta izgradnje i sanacije stambenih objekata

Sandra Živković

Brčko: Udruženje dijabetičara započelo realizaciju projekta „Sport i dijabetes“

Radio Brčko

Počela realizacija projekta deponovanja otpada van Brčko Distrikta

Suvad Alagić