RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Čestitka povodom Dana državnosti demobilisanih boraca Armije RBiH i Udruženja građana “Dobitnika najvećih ratnih priznanja Zlatni Ljiljan”

U jeku bitaka iz Drugog svjetskog rata, 25. i 26. novembra 1943. godine, u Mrkonjić Gradu, na prvom zasijedanju Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBiH-a), Bosna i Hercegovina je definisana kao država svih njenih građana i ravnopravnih naroda. Time su obnovljeni temelji državnosti i vraćen teritorijalno-politički identitet te, kasnije, stvoren državno-pravni i ustavni okvir, kao osnov za njeno međunarodno priznanje. U usvojenim dokumentima, Bosna i Hercegovina je potvrdila svoje historijske granice. Iz tog razloga obilježavamo 25. novembar kao Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Naslijeđe naših predaka je naša različitost – njegujući i poštujući naše razlike u kulturi, religiji i običajima, stoljećima smo simbol neobične simbioze koja je pečat posebnog duha i specifičnosti kojim ova zemlja odiše.

Da bi naša domovina imala državnost, teritorijalni suverenitet i nezavisnost, nerijetko je njena historija zapisala tamne dane. U tim danima na površinu su izbijali oni koji su svoju vjeru polagali u te principe – da u Bosni i Hercegovinu ima mjesta za sve one koji je osjećaju svojom domovinom. Za tu ideju su se borili do kraja. Dužni smo sjećati se njihove žrtve njegujući te principe i danas.

Udruženje demobilisanih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine 1992-1995 u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine i Udruženje građana “Dobitnika najvećih ratnih priznanja Zlatni Ljiljan”, Brčko distrikt BiH svim građanima Brčko distrikta Bosne i Hercegovine koji našu srcoliku zemlju ponosno zovu svojom, čestitamo Dan državnosti!

Udruženja demobilisanih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine 1992-1995 u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine Hercegovine i Udruženja građana “Dobitnika najvećih ratnih priznanja Zlatni Ljiljan”, Brčko distrikt BiH povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

ОО СНСД Брчко: Честитка поводом Bаскрса

Radio Brčko

Brčko: Čestitka predsjednika i potpredsjednika Skupštine povodom ramazana

Radio Brčko

Čestitka gradonačelnika Eseda Kadrića i zamjenika gradonačelnika dr. Ante Domića

Radio Brčko