RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoStranačke aktivnosti

Stranka za BiH Brčko: Čestitka povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH – suština jeste suživot različitosti

Povodom 25. novembra –Dana državnosti Bosne i Hercegovine, jednog od najznačajnijih državnih praznika, svima koji ovu zemlju osjećaju svojom, a posebno svojim sugrađanima, upućujem iskrene čestitke uz želju da svojim zajedničkim zalaganjem doprinesemo izgradnji jače države, promociji istinskih vrijednosti poput solidarnosti i poštivanja različitih duhovnih i kulturnih vrijednosti.

Dvadesetpeti novembar 1943. godine je datum u kome se prelama suština i istina Bosne i Hercegovine. Suština jeste suživot različitosti, a njena istina, njene međunarodno priznate granice. Iz iskustva suživota, poštivanja prava drugog i drugačijeg rodio se antifašizam, a iz antifašizma spoznaja o vlastitoj državnosti i nužnosti njenog očuvanja.

Ovaj vrlo značajan historijski datum obavezuje i nas da dajemo svoj puni doprinos u daljoj izgradnji Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i jačanju naše države Bosne i Hercegovine.
Svim Bosancima i Hercegovcima još jednom upućujem najiskrenije čestitke, sretan 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Prim. dr. Zijad Nišić,

Predsjednik Vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu

Brčko distrikt Bosne i Hercegovine

Related posts

Brčko: Čestitka predsjednika i potpredsjednika Skupštine povodom ramazana

Radio Brčko

Čestitka gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH

Radio Brčko

Brčko: Gradonačelnik Kadrić čestitao Svjetski dan učitelja

Radio Brčko