RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Cestogradnja u punom jeku

Foto: Arhiva

Iako je situacija s pandemijom u mnogome utjecala na gospodarski razvoj i stopirala grad u velikom broju društvenih i gospodarskih aktivnosti, iz Odjela za javne poslove ističu kako pandemija nije u velikoj mjeri utjecala i na cestogradnju u Distriktu.

Viši stručni suradnik u Pododjelu za ceste i parkove Dragan Peštić rekao da je Odjel aktivno radio na svim područjima Distrikta, te je u ovoj građevinskoj sezoni realizirano gotovo 70 kapitalnih projekata.

„Izvršene su rekonstrukcije lokalnih cesta kroz naselja Ulice i mjesnu zajednicu Vukšić, djelomično smo uradili rehabilitaciju magistralnog puta M14.1 na dionici od kružnog toka na Ilićki do Pirometala. Završili smo rehabilitaciju magistralnog puta M14.1 na dionici kružni tok Bolnica prema Gluhakovcu i rehabilitaciju regionalnog puta R460 na potezu od Bukvičkog brda do mosta na Tinji u Donjoj Skakavi“, kazao je Peštić.

Pored ovih projekata, trenutno je u brčanskim mjesnim zajednicama u tijeku i asfaltiranje 19 kraćih cestovnih pravaca dužine do 200 metara.

„Radit će se dvije dionice u MZ Vučilovac, jedna dionica u MZ Krepšić II, jedna dionica u MZ Gorice, tri u MZ Ulice, dvije u Donjoj Skakavi, jedna se trenutno sad asfaltira u MZ Poljaci, ima toga mnogo“, ističe Peštić.

Tijekom ove građevinske sezone, Odjel u planu ima i rekonstrukciju Ulice Mladena Maglova u središtu Brčkog. U suradnji s Odjelom za komunalne poslove bit će urađena rekostrukcija vodovodne i kanalizacijske mreže, izgradnja pješačkih staza i rekonstrukcija samog kolovoza.

„Nadamo se da ćemo za 30 do 35 dana biti spremni da izvođače uvedemo u posao“, rekao je Peštić.

Odjel za javne poslove u planu ima i drenažu i uređenje terena SMS „Blatuša“ gdje će kao završni sloj postaviti profesionalnu podlogu kako bi “Blatuša” ponovno zaživjela u trenažnom procesu, ali i postala mjesto budućih važnih utakmica.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Након експропријације реконструкција улице Аугуста Шеное

Vladimir Matijević

U toku rekonstrukcija dionice “malezijskog puta” u dužini od 1.100 metara

Suvad Alagić

Brčko: Započinje rekonstrukcija stadiona malih sportova “Blatuša”

Suvad Alagić