RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Dačaj ostvario protupravnu imovinsku korist od 130.500 maraka

Foto: Arhiva

Brčanski Osnovni sud potvrdio je optužnicu kojom Tužilaštvo Distrikta tereti bivšeg zastupnika u lokalnom parlamentu Ćazima Dačaja za zloupotrebu položaja, te ostvarenu protuzakonitu imovinsku korist od preko 130.000 maraka.

Samir Beganović

„Optužnica tereti Dačaja da je u posljednjih pet godina, zloupotrebivši položaj zastupnika, amandmanski predlažući sportskim klubovima, novac za rad, sa odgovornim osobama, usaglasio i iznos za sebe, te po tom osnovu preuzeo 130.500 maraka“, rekao je sekretar brčanskog Tužilaštva, Samir Beganović.

Za djelo, za koje se tereti, Dačaju je zaprijećena kazna od tri godine zatvora, a brčansko Tužilaštvo zahtijeva i da se Dačaju izrekne mjera zabrane obavljanja dužnosti zastupnika u narednih pet godina, kao i oduzme protupravno stečena imovinska korist.

U Tužilaštu Distrikta očekuju da sudski proces u vezi sa optužnicom Ćazimu Dačaju započne najkasnije u martu tekuće godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Ćazim Dačaj osuđen na četiri godine zatvora

Radio Brčko

Brčko: Službenice pošti optužene da su novac od uplata za poštanske usluge zadržavale za sebe

Radio Brčko

Brčko: Vaso V. iz Vujičića optužen da je, prijeteći ubistvima, ugrozio sigurnost policajaca

Radio Brčko