RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Šef Odjeljenja za obrazovanje čestitao Svjetski dan učitelja

Poštovane učiteljice i učitelji,

Danas, 5. oktobra, na Svjetski dan učitelja, koji se obilježava u više od stotinu zemalja svijeta, prilika je da se glasno progovori o važnosti učiteljske profesije i obrazovanja uopšte. Svako odgovorno društvo koje brine o budućnosti zna da će ona biti onoliko uspješna koliko se u sadašnjosti ulaže u obrazovanje, odnosno nastavnike, koji su ključni nosioci obrazovnog procesa.

Zato je Odjeljenje za obrazovanje opredijeljeno da podržava i potiče kvalitetan, dostupan i inkluzivan obrazovni sistem temeljen na izvrsnosti, a takav sistem u prvom redu počiva na izvrsnim nastavnicima koji su i sami dobili kvalitetno obrazovanje i imaju snažnu profesionalnu i motivacijsku ulogu i samostalnost i odgovornost u radu. Stoga nije čudno da težimo da u našim školama imamo najbolje učitelje, učitelje koji svoje zanimanje vide kao poslanje.

Danas, kada se odaje javno priznanje svim prosvjetnim radnicima, čestitam vam 5. oktobar, Međunarodni dan učitelja, uz želju da i nadalje uspješno vaspitavate i obrazujete generacije mladih ljudi.

Šef Odjeljenja za obrazovanje

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Представници Социјалистичке партије честитали почетак школске године

Radio Brčko

Čestitka gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika povodom 60 godina postojanja “Radio Brčkog”

Radio Brčko

Brčko: Čestitka SBB-a povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Radio Brčko