RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Oduzeto auto od višestrukog povratnika u izvršenju najtežih saobraćajnih prekršaja

Službenici Policije Brčko distrikta su dana 13. 09. 2021. godine u 08.38 sati u ulici R.DŽ. Čauševića, nakon saobraćajne nezgode, iz saobraćaja isključili vozača motornog vozila marke „VW Polo” M.R. rođenog 1971. godine iz Tuzle koji je bio pod dejstvom alkohola.

Nakon što je uvidom u službenu evidenciju utvrđeno da navedeno lice ima neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 7.547 konvertibilnih maraka, privremeno mu je oduzeto motorno vozilo i pohranjeno u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Protiv navedenog lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Policija Brčko distrikta BiH upozorava sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, jer će i u narednom periodu nastaviti pojačane kontrole saobraćaja usmjerene na navedenu kategoriju učesnika u saobraćaju s ciljem prevencije ovakvih pojava na saobraćajnicama u Brčko distriktu BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Policija izdala prekršajni nalog vozaču koji se kretao suprotnom saobraćajnom trakom

Radio Brčko

Brčko: U protekloj godini smanjen broj prometnih nezgoda

Sandra Živković

Saobraćaj na relaciji Bijeljina-Brčko-Banja Luka u vrijeme trajanja policijskog sata odvijaće se zaobilaznicom

Radio Brčko