RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Intenziviran rad Savjetovališta/kancelarije za brak i porodicu

Savjetovalište/kancelarija za brak i porodicu, koje je u februaru 2021. godine počelo sa radom u okviru Medžlisa Islamske zajednice Brčko, od početka septembra radiće još intenzivnije.

Savjetovalište svojim programom rada obuhvata sadržaje koji tretiraju lični, bračni i porodični život muslimana i muslimanke i takvim programom i djelovanjem doprinosi afirmaciji i promociji šerijatskog braka, bračnih i porodičnih vrijednosti, te korisnicima pruža konsultantske i savjetodavne usluge s ciljem prevazilaženja izazova i problema u bračnom i porodičnom životu.

Kancelarija je dostupna širokom krugu korisnika/džematlija, a pokrenuta je s namjerom da pruži savjetodavnu uslugu korisnicima, pojedincima, parovima i svim članovima porodice.

Kroz multidisciplinarni pristup i usluge stručnih saradnika (psihologa, pedagoga, teologa i drugih) pružaju se usluge kao što je: individualno savjetovanje, savjetovanje o vjerskim pitanjima, organiziranje različitih edukativnih sadržaja (predavanja, seminari, radionica i sl.). Korisnicima usluga Kancelarija garantira pravo na privatnost, povjerljivost i diskreciju.

Svi pojedinci/džematlije koji žele postaviti pitanje ili dobiti savjet mogu to uraditi usmenim ili pismenim putem.

Termin za razgovor i savjetovanje moguće je dogovoriti putem kontakata: Facebook: Savjetovalište za brak i porodicu Medžlisa Brčko (savjetovaliste.medzlisabrcko), putem emaila: savjetovalistemizbrcko@gmail.com, te putem kontakt telefona: 062 284 485

Od početka septembra Kancelarija radi utorkom, srijedom i petkom od 17,oo do 19,oo sati, a stručni tim čine Behija Kadušić, profesorica religijske pedagogije i mr. Edina Osmić- Šadić, magistrica društvenih nauka iz oblasti psihologije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

MIZ Brčko: Održano predavanje “Psihoaktivne supstance koliko su prisutne u našem društvu”

Suvad Alagić

U Brčkom prof. dr. Mevludin Hasanović govorio o svim vrstama ovisnosti, naročito kod mladih

Admir Kadrić

Brčko: Vandalizam na Gradskom mezarju

Mirsad Arnautović