RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Izložbom likovnih radova započeli “Frančeskovi dani”

Otvaranjem izložbe slika sa 10. Međunarodnih Likovnih susreta, sinoć su u Galeriji Likuma u Brčkom zvanično otvoreni ovogodišnji Frančeskovi dani 2019.

“Posjetici će, do kraja ovog mjeseca, moći da uživaju u postavci od 22 likovna rada koje je 11 slikara iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske naslikalo tokom prošlogodišnjih međunarodnih jubilarnih susreta”, istakao je Zvonko Marić, koordinator manifestacije Frančeskovi dani.

“Osim ove izložbe ovogodišnja, manifestacija Frančeskovi dani će Brčacima tokom oktobra mjeseca ponuditi i razne kulturne, sportske, edukativne i muzičke sadržaje” kazala je Tea Ružić, organizatorica programa.Prva sljedeća aktivnost u sklupu Frančeskovih dana je klupsko takmičenje u karateu koje se u sali Pete osnovne škole u Brčkom održava u nedjelju 6. oktobra.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Nastup zbora Pontanima zaključit će ovogodišnje Frančeskove dane

Radio Brčko

Brčko: Započeo finalni tjedan Frančeskovih dana posvećen poeziji i glazbi

Radio Brčko

“Frančeskovi dani”: Sedamdeset natjecatelja primilo diplome i medalje

Radio Brčko