Brčko

Представници Коалиције “Разумијевње” из Витеза, Мисије ОЕБС -а и Мреже “Мисли позитивно” одржали састанак

Представници мисије ОЕБС –а из Брчког и Мреже „Мисли позитивно“ одржали су данас у Брчком састанак са представницима Коалиције „Разумијевање“ из Витеза.

На састанку су изнијети резултати активности ових организација, спроведених с циљем спречавања говора мржње и промовисања заједничког живота свих народа у БиХ.

Представници Коалиције „Разумијевање“ из Витеза данас су са Брчацима разговарали о проблемима са којима се боре ове локалне заједнице, с обзиром да се ради о мултиетничким срединама.

Представница Коалиције „Разумијевање“ Споменка Гаврић из Витеза истакла је да јој је веома драго што је данас у Брчком, јер због удаљености ова два мјеста, нема често прилику да сарађују.

Она истиче да је веома важно да невладина удружења која раде на помирењу у БиХ својим примјерима укажу грађанима на то како је могуће живјети без говора мржње, а да појединци који то раде буду кажњени.

„Ми смо у општини Витез донијели један план, који је усвојен од Општинског вијећа да се кажњавају људи који користе говор мржње“, рекла је Гаврић.

Директор брчанског Вермонта Дамир Раденковић који је уједно у представник Мреже „Промовиши позитивно“ истакао je да мрежа урадила много тога у протеклих годину дана, као и да је својим радом била примјер бројним другим организацијама у БиХ, што и даје за резултат да друге организације овог типа у БиХ желе да сарађују са овом организацијом.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button