RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Javni poziv za izbjegla i raseljena lica koja se žele integrisati u lokalnu zajednicu

Odjeljenje za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja od ponedjeljka, 28. marta 2022. godine, raspisuje Javni poziv za izbjegla i raseljena lica koja se žele integrisati u lokalnu zajednicu koji će biti otvoren 15 dana, tačnije do 12. aprila 2022. godine.

Kako je kazala šefica ovog odjeljenja Ljubica Ilić, u budžetu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine za ove namjene osigurana su sredstva u visini od 117.550 KM, pri čemu će se isplata novčanih sredstava vršiti do maksimalnog iznosa od 27.000 KM, a što će se odrediti po osnovu stanja objekta na terenu kao i broja članova jednog domaćinstva.

„Što se tiče općih uslova koji eventualni korisnici pomoći trebaju da ispune su da izbjegla lica imaju ili su imala status izbjeglog ili raseljenog lica, potom da imaju imovinu koja se nalazi na teritoriji Bosne i Hercegovine, dakle, da su imali prijeratno prebivalište izvan područja Distrikta, i da je ta imovina u ratu oštećena ili uništena te da za istu nisu korisnici pomoći u vidu nekakvih donacija“, kazala je Ilić.

Ona je dodala da se ova pomoć odnosi na lica koja se žele stambeno zbrinuti, koja su imala ili trenutno imaju status izbjeglog ili raseljenog lica, imaju prijeratno prebivalište izvan Brčko distrikta BiH i odlučili su se trajno nastaniti na području Distrikta.

Sve prijave za javni poziv moći će se dostaviti u zatvorenoj koverti, na šalter za protokol Vlade Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Raspisan Javni poziv za subvencioniranje dijela kamata za kupovinu prve nekretnine na području Brčko distrikta

Gorana Antić

Za modernizaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora 1,3 miliona KM

Radio Brčko

Brčko: Javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći u stambenom zbrinjavanju

Radio Brčko