RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Još jedna humanitarna akcija učenika Poljoprivredne i medicinske škole

smartcapture

U Poljoprivrednoj i medicinskoj školi Distrikta, učenici farmaceutskog smjera danas organizuju humanitarnu akciju „Kupujmo domaće – pomozimo naše učenike“.

Nastavnik farmaceutske grupe predmeta u ovoj školi, Dino Šahović, ističe da je cilj akcije pomoći učenicima kojima je to potrebno, ali i da se pomogne domaća proizvodnja i učenici kroz ovo nauče dodatne vještine kako bi olakšali dalji proces učenja.

„Htjeli smo da ukažemo da su svi učenici u ovoj našoj školi jednaki i da, ako neko ima uslove treba pomoći drugom učeniku, da mu se život i učenje olakšaju“, ističe Šahović.

Učenica četvrtog razreda, Andrea Petrović, kazala je da se na štandovima nalaze razni proizvodi, od čajeva, krema, šumećih tableta, koje su dobili od raznih privrednih subjekata i kojima se zahvaljuju na saradnji.

„Cijene su onolike koliko ko bude htio i želio da da za neki artikal. Nema ništa određeno jer je ovo humanitarni projekat. Osim učenika i profesora, pozvali smo i građane da se odazovu ovoj akciji. Očekujemo da bude uspješna, a prikupljena sredstva ćemo dati učenicima naše škole kojima je to potrebno“, pojasnila je Petrović.

Direktor ove škole Sead Bečić istakao je da je ovo samo jedna u nizu ovakvih akcija koje organizuju.

„Škola je odgojno-obrazovna ustanova i u odgojnom dijelu nastojimo njegovati to da moramo znati kako živi neko pored nas i da li mu je potrebna pomoć. Nije samo suština da li će neko dobiti materijalnu pomoć, nego je potrebno da taj neko osjeti da drugi misle o njemu i žele da mu pomognu. Taj osjećaj da postoje prijatelji, neko ko stvarno osjeća tuđi problem svakome od nas daje sigurnost i neko zadovoljstvo.To je nešto što nas sve jača u današnjem svijetu“, naglašava Bečić.

Ova humanitarna akcija je počela jutros u devet sati i trajaće do 17 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

JU Jedanaesta osnovna škola Zovik održala humanitarnu akciju „Vrijeme ljubavi i mira“

Radio Brčko

Брчко: Ученици фризери у акцији за “Зимску новогодишњу чаролију”

Миљана Ђурђевић

Помоћ породици Мујдановић

Дејана Крстић