RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Medžlis Islamske zajednice bolnici donirao prehrambene artikle

Uposlenici Medžlisa Islamske zajednice Brčko su u četvrtak 26. novembra 2020. godine uručili vrijednu donaciju brčanskoj bolnici.

Riječ je o prehrambenim artiklima koji su, kroz akciju zekata na poljoprivredne proizvode, prikupljeni i distribuirani na području Brčko distrikta. Donirani su artikli poput brašna, krompira, luka, ulja, soli, šećera, tjestenine, začina i drugih proizvoda.

Sabahudin ef. Ravkić kordinirao je ovu akciju i ovom prilikom izjavio: “Akcija zekata na poljoprivredne proizvode uspješno je realizirana na području Medžlisa Brčko, a prikupljene proizvode distribuirali smo na različite adrese pravnih i fizičkih lica koja su u potrebi, a s obzirom na trenutnu situaciju procijenili smo kako će ovakva vrsta pomoći biti od koristi i brčanskoj Javnoj zdravstvenoj ustanovi”.

Izvor teksta: Medžlis Brčko

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U toku upis za pohađanje “Škole Kur'ana” koju organizuje Medžlis IZ Brčko

Mirsad Arnautović

Brčko: Najavljena manifestacije „Ti si ruža džennetska“

Radio Brčko