RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U toku upis za pohađanje “Škole Kur'ana” koju organizuje Medžlis IZ Brčko

Medžlis Islamske zajednice Brčko Distrikta raspisao je Javni poziv za upis novih polaznika u školu Kur'ana koja bi trebala početi u septembru mjesecu.

„Ovo je jedan specifičan projekat kojeg smo pokrenuli 2016. godine, a koji podrazumijeva izučavanje uvoda u Kur'an i osnovu njegovog učenja. Predavanja izvodi kura hafiz Samir efendija Hodžić koji je završio fakultet na prestižnom Univerzitetu Ezher u Kairu“, kazao je Mustafa Ef. Gobeljić glavnim imam Medžlisa Islamske zajednice u Brčkom.

Proteklih godina zainteresovanost polaznika za ovu školu je bila velika i kretala se u prosjeku između 70 i 80  polaznika.

Efendija Gobeljić je pojasnio da će se škola pohađati uz primjenu svih epidemiološke mjere i preporuke koje su na snazi s obzirom da će se nastava izvoditi u manjim grupama.

Škola Kur'ana bi trebala početi kada i nastavna školska godina početkom septembra i nema ograničenja kada su u pitanju godine ili spol polaznika odnosno namijenjena je za opštu populaciju

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Medžlis Islamske zajednice bolnici donirao prehrambene artikle

Radio Brčko

Brčko: Najavljena manifestacije „Ti si ruža džennetska“

Radio Brčko

Počinje “Škola Kur'ana” u organizaciji Islamske zajednice u Brčkom

Mirsad Arnautović