RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Misija OSCE u BiH pozdravlja objavljivanje Registra zaposlenih i imenovanih lica

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini podržala je Vladu Brčko distrikta BiH u razvoju online Registra zaposlenih i imenovanih lica u organima javne uprave.

Registar, koji je pokrenut 20. avgusta 2020. godine, je dodatni korak u osiguranju transparentne  upotrebe javnih finansija u Distriktu, a time i jačanju povjerenja građana u institucije Brčko distrikta BiH.

Registar će, kada bude u potpunosti ažuriran, dodatno omogućiti pristup finansijskim podacima o zaposlenicima u javnoj upravi i institucijama  Distrikta, o osobama imenovanim na javne funkcije, kao i o osobama imenovanim u nadzorna i upravna tijela, odbore, komisije i radne grupe. Kako bi se obezbijedila tačnost i integritet Registra, očekuje se redovno ažuriranje podataka u njemu.

Misija OSCE-a u BiH je do sada pružala podršku kako zakonodavnim tako i izvršnim strukturama u državi u unapređenju aktivnosti u borbi protiv korupcije.  U tom smislu, Misija je maksimizirala potencijal digitalne tehnologije u sprečavanju korupcije, a upravo je Brčko distrikt posljednji  primjer optimizacije.

Misija OSCE-a u BiH ostaje i dalje posvećena pržanju podrške Distriktu u preduzimanju dodatnih koraka na jačanju transparentnosti i odgovornog raspolaganja budžetskim sredstvima,  u korist svih građana Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Градоначелник Кадрић подржао активности у пројекту „Сјећање на Алексу Микића“

Radio Brčko

Bugarska obezbijedila podršku za BiH u vidu 50.000 vakcina

Radio Brčko

U Misiji OEBS-a u BiH ozbiljno zabrinuti zbog nedavnih incidenata u Brčkom, Janji, Prijedoru

Radio Brčko