RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Upis učenika u prvi razred srednje škole – drugi upisni rok

Obavještavaju se roditelji i učenici da će se upis učenika u prvi razred srednje škole u okviru augustovskog roka obaviti u utorak, 25.08.2020. godine u periodu od 800 do 1400 sati.

Učenici imaju mogućnost da se upišu u ona odjeljenja (zvanja/zanimanja) koja nisu popunjena prilikom junskog upisnog roka. U JU Tehničkoj školi Brčko ostalo je upražnjeno 11 mjesta. Konkursom je predviđen upis u jedan od sljedećih obrazovnih profila:

  1. Bravar / Obrađivač metala rezanjem (III stepen) – 1 učenik
  2. Zavarivač – varilac (III stepen) – 4 učenika
  3. Elektrotehničar računarstva (IV stepen) – 1 učenik
  4. Tekstilni tehničar (IV stepen) – 5 učenika

Dokumenti potrebni za upis:

  • Svjedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju,
  • Izvod iz matične knjige rođenih (rodni list),
  • Prijava za upis (obrazac preuzeti na mjestu upisa).

Napomena:Upis će se obaviti uz obavezno poštovanje aktuelnih epidemioloških mjera.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Muziča škola upisala 77 učenika, polovina primljena u pripremna odjeljenja

Radio Brčko

JU Tehnička škola: Edukacija iz pružanja prve pomoći

Radio Brčko

Brčko: Počinje drugi upisni rok na brčanske fakultete

Radio Brčko